Φιλέτο Σφυρίδας με κρούστα από φρέσκα μυρωδικά του αγρού και νιφάδες Βρώμης, γαρνιρισμένα με λαχανικά ατμού και σάλτσα λεμονιού

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Άτομα: 4

Υλικά

800 γρ. σφυρίδα φιλέτο κομμένη σε 4 μερίδες
200 γρ. νιφάδες βρώμης τριμμένες στο μίξερ έως ότου γίνουν πούδρα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 λεμόνια (το ξύσμα τους και το χυμό τους ξεχωριστά)
8 τούφες από μπρόκολο
200 γρ. καρότα baby
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή

Εκτέλεση

Βάλτε τη βρώμη σε πούδρα σε ένα μπολ μαζί με το μαϊντανό, τον άνηθο και το ξύσμα ενός λεμονιού. Ανακατέψτε καλά το μείγμα

Λαδώστε ελαφρά ένα μικρό ταψί

Απλώστε στο ταψί τα φιλέτα της σφυρίδας και αλατοπιπερώστε τα καλά και από

Πανάρετε τα φιλέτα στο μείγμα της βρώμης με τα μυρωδικά από τη μία τους πλευρά

Ψήστε στους 190ο για 20 λεπτά έως ότου γίνει τραγανή η κρούστα των μυρωδικών

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βράστε τα λαχανικά σε ξεχωριστά σκεύη και όταν είναι έτοιμα, αλατοπιπερώστε τα, ρίξτε τους λίγο ελαιόλαδο και κρατήστε τα ζεστά

Σε ένα σέικερ ρίξτε τη μουστάρδα, το ξύσμα από 1 λεμόνι και τον φρέσκο χυμό τους. Προσθέστε το ελαιόλαδο και χτυπήστε δυνατά μέχρι να δέσει η σάλτσα