Loading
Homepage

Επιστημονικά Άρθρα

Η έννοια του γλυκαιμικού δείκτη (ΓΔ) και η χρησιμότητα του στην προσπάθεια για ποιοτικότερη διατροφή και έλεγχο βάρους

Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) αναπτύχθηκε με σκοπό την κατηγοριοποίηση των τροφίμων που περιέχουν υδατάνθρακες (δημητριακά και προϊόντα αυτών, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, snacks, κλπ) ανάλογα με την επίδραση που έχουν στο σάκχαρο του αίματος.

Κατάθλιψη και μικροβίωμα

Σε πρόσφατη έκθεση του Journal of Affective Disorders, διερευνήθηκε η σχέση μεταξύ του μικροβιώματος του εντέρου…

Νιτρικά και Νιτρώδη : σύμμαχοι ή εχθροί μας;

Είναι γεγονός πως η παρουσία νιτρικών και νιτρωδών αλάτων στη τροφή και στο νερό και οι επιδράσεις τους στην ανθρώπινη υγεία, αποτελεί πεδίο έντονων επιστημονικών αντιπαραθέσεων τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Είναι γεγονός πως οι θρεπτικές ανάγκες και απαιτήσεις του ανθρώπινου οργανισμού, διαφοροποιούνται από ποικίλους περιβαλλοντικούς παράγοντες…

Σακχαρώδης Διαβήτης, μετφορμίνη και βιταμίνη Β12 : ένας ισχυρός συσχετισμός

Παρόλο που η διεθνής επιστημονική κοινότητα είχε ήδη καταγράψει από τη δεκαετία του ’70 την επίδραση της μετφορμίνης στα επίπεδα βιταμίνης Β12…

«Το γάλα στον καφέ μπλοκάρει τον μεταβολισμό»… ΟΧΙ δεν λένε τέτοιες ανακρίβειες οι διατροφολόγοι…

Είναι γεγονός πως η καλογερική είναι δύσκολη… όμως μην νομίζετε πως και η «διαιτολογική» πάει πιο πίσω… και αυτό εύκολα το βιώνει ο ειδικός όταν πρέπει να επιχειρηματολογεί συνέχεια…

ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για ραντεβού στο γραφείο της Γλυφάδας καλέστε στο 2109810034 απογευματινές ώρες Για ραντεβού στο γραφείο της Ευρωκλινικής Αθηνών καλέστε στο 2106416020 πρωινές ώρες

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΦΑΙΝΥΛΚΕΤΟΝΟΥΡΙΑ

Η φαινυλκετονουρία (PKU) αποτελεί μια από τις συχνότερες ενδογενείς διαταραχές του μεταβολισμού των αμινοξέων. Η διαταραχή εμφανίζεται όταν απουσιάζει ένα ένζυμο, με αποτέλεσμα τη μη μετατροπή ενός αμινοξέος που λαμβάνουμε.. Read more

1 2 3 7

Κάντε το πρώτο βήμα για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής!

© 2025 kxenos.gr. All rights reserved.

Developed by: web-idea.gr