Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) αναπτύχθηκε με σκοπό την κατηγοριοποίηση των τροφίμων που περιέχουν υδατάνθρακες (δημητριακά και προϊόντα αυτών, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, snacks, κλπ) ανάλογα με την επίδραση που έχουν στο σάκχαρο του αίματος.
Είναι γεγονός πως η παρουσία νιτρικών και νιτρωδών αλάτων στη τροφή και στο νερό και οι επιδράσεις τους στην ανθρώπινη υγεία, αποτελεί πεδίο έντονων επιστημονικών αντιπαραθέσεων τα τελευταία χρόνια.
Είναι γεγονός πως η καλογερική είναι δύσκολη… όμως μην νομίζετε πως και η «διαιτολογική» πάει πιο πίσω… και αυτό εύκολα το βιώνει ο ειδικός όταν πρέπει να επιχειρηματολογεί συνέχεια…
Για ραντεβού στο γραφείο της Γλυφάδας καλέστε στο 2109810034 απογευματινές ώρες Για ραντεβού στο γραφείο της Ευρωκλινικής Αθηνών καλέστε στο 2106416020 πρωινές ώρες
Η φαινυλκετονουρία (PKU) αποτελεί μια από τις συχνότερες ενδογενείς διαταραχές του μεταβολισμού των αμινοξέων. Η διαταραχή εμφανίζεται όταν απουσιάζει ένα ένζυμο, με αποτέλεσμα τη μη μετατροπή ενός αμινοξέος που λαμβάνουμε.. Read more