Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

Loading
  • Ημερομηνία:  6 Σεπτεμβρίου 2018
  • Συνταγές

Φιλέτο Σφυρίδας με κρούστα από φρέσκα μυρωδικά του αγρού και νιφάδες Βρώμης, γαρνιρισμένα με λαχανικά ατμού και σάλτσα λεμονιού

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Άτομα: 4

Υλικά

800 γρ. σφυρίδα φιλέτο κομμένη σε 4 μερίδες
200 γρ. νιφάδες βρώμης τριμμένες στο μίξερ έως ότου γίνουν πούδρα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 λεμόνια (το ξύσμα τους και το χυμό τους ξεχωριστά)
8 τούφες από μπρόκολο
200 γρ. καρότα baby
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή

Εκτέλεση

Βάλτε τη βρώμη σε πούδρα σε ένα μπολ μαζί με το μαϊντανό, τον άνηθο και το ξύσμα ενός λεμονιού. Ανακατέψτε καλά το μείγμα

Λαδώστε ελαφρά ένα μικρό ταψί

Απλώστε στο ταψί τα φιλέτα της σφυρίδας και αλατοπιπερώστε τα καλά και από

Πανάρετε τα φιλέτα στο μείγμα της βρώμης με τα μυρωδικά από τη μία τους πλευρά

Ψήστε στους 190ο για 20 λεπτά έως ότου γίνει τραγανή η κρούστα των μυρωδικών

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βράστε τα λαχανικά σε ξεχωριστά σκεύη και όταν είναι έτοιμα, αλατοπιπερώστε τα, ρίξτε τους λίγο ελαιόλαδο και κρατήστε τα ζεστά

Σε ένα σέικερ ρίξτε τη μουστάρδα, το ξύσμα από 1 λεμόνι και τον φρέσκο χυμό τους. Προσθέστε το ελαιόλαδο και χτυπήστε δυνατά μέχρι να δέσει η σάλτσα

Posted in Συνταγές
Previous
All posts
Next

© 2025 kxenos.gr. All rights reserved.

Developed by: web-idea.gr