Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

Loading
  • Ημερομηνία:  6 Σεπτεμβρίου 2018
  • Συνταγές

Τάρτα με τοματίνια

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
Άτομα: 4

Υλικά

250 γραμμάρια ζύμη για τάρτα
40 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
2 κουταλάκια ζάχαρη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα τοματίνια και τα κόβετε σε τέσσερα κομμάτια.
Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και προσθέτετε από πάνω την ζάχαρη αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχηματίζετε με τη ζύμη σας μια μπάλα, την οποία τυλίγετε σε μια μεμβράνη και αφήνετε να σταθεί, σε δροσερό μέρος, για 30 λεπτά.
Ζυμώνετε ξανά και με τη βοήθεια ενός πλάστη, την απλώνετε σύμφωνα με τη διάμετρο της φόρμας σας ( για 24 εκ. διάμετρο περίπου η για 6 μικρά ταρτάκια).
Τοποθετείστε τη ζύμη σας στη βουτυρωμένη φόρμα, από πάνω απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας και πάνω σε αυτή φασόλια ξερά η ρεβίθια. Ψήνετε τη ζύμη σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C για 7 λεπτά, αφαιρείτε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και ψήνετε για άλλα 7 λεπτά.
Στρώνετε όμορφα τα τοματίνια πάνω στην τάρτα.
Ψήνετε την τάρτα στους 180 βαθμούς για ακόμα 7 λεπτά και την σερβίρετε προσθέτοντας φρέσκο θυμάρι η μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Τα τοματίνια όσο πιο σιγά ψήνονται στον φούρνο τόσο πιο πολύ νοστιμεύουν γιατί απορροφούν το ελαιόλαδο αλλά παίρνουν και μια γλυκιά γεύση από την ζάχαρη.

Εάν θέλετε μπορείτε να πάρετε έτοιμη ζύμη από το σούπερ μάρκετ για τάρτες

Posted in Συνταγές
Previous
All posts
Next

© 2025 kxenos.gr. All rights reserved.

Developed by: web-idea.gr