Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) αναπτύχθηκε με σκοπό την κατηγοριοποίηση των τροφίμων που περιέχουν υδατάνθρακες (δημητριακά και προϊόντα αυτών, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, snacks, κλπ) ανάλογα με την επίδραση που έχουν στο σάκχαρο του αίματος.
Είναι γεγονός πως η παρουσία νιτρικών και νιτρωδών αλάτων στη τροφή και στο νερό και οι επιδράσεις τους στην ανθρώπινη υγεία, αποτελεί πεδίο έντονων επιστημονικών αντιπαραθέσεων τα τελευταία χρόνια.
Είναι γεγονός πως η καλογερική είναι δύσκολη… όμως μην νομίζετε πως και η «διαιτολογική» πάει πιο πίσω… και αυτό εύκολα το βιώνει ο ειδικός όταν πρέπει να επιχειρηματολογεί συνέχεια…
Λίγες ημέρες μετά το τοκετό και ανάμεσα στη χαρά, στην ικανοποίηση, αλλά και στην 180 μοιρών αλλαγή πορείας στη ζωή της, η νέα μαμά συχνά προβληματίζεται για το αν και.. Read more
Μια από τις μεγαλύτερες αγορές που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, είναι αυτή των διαφόρων σκευασμάτων που διατείνονται ότι μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά (έως και μαγικά…) στο αδυνάτισμα. Ένα πραγματικό.. Read more
Ανατρέχοντας στο ιστορικό ενός ανθρώπου που προβληματίζεται χρόνια με το βάρος του και που κατά καιρούς έχει εφαρμόσει διάφορες δίαιτες, είναι πολύ πιθανό να καταλήξουμε στο «παράδοξο» συμπέρασμα, ότι ορισμένες.. Read more