Είναι γεγονός πως ο ρόλος του επιστήμονα διαιτολόγου στη «μάχη» κατά της παχυσαρκίας, είναι κεντρικός και πολυδιάστατος. Ο διαιτολόγος καλείται συχνά να ξεκαθαρίσει αμφιλεγόμενες ή και λανθασμένες αναφορές και να.. Read more
Πριν από λίγο σχετικά καιρό, άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα αποτελέσματα από μια πρωτοποριακή κλινική μελέτη από το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας των ΗΠΑ. Η μελέτη ασχολείται με την επίδραση των.. Read more
Το γεγονός ότι η πλούσια σε φρούτα και λαχανικά ισορροπημένη διατροφή, μειώνει το ενδεχόμενο εμφάνισης χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων, οφείλεται σε σημαντικό ποσοστό στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που εμπεριέχει. Άλλα από αυτά.. Read more
Μια από τις καλύτερες «συντροφιές» για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα φλιτζάνι ζεστό αφέψημα ή έγχυμα από το αγαπημένο μας βότανο. Ο Ιπποκράτης και αργότερα ο Θεόφραστος.. Read more
Είναι γνωστό πως για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας, απαιτείται η παροχή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών, θερμιδογόνων και μη. Είναι όμως λιγότερο γνωστό ή αν θέλετε παραγνωρισμένο, το γεγονός.. Read more
Το πορτοκάλι και ο χυμός του, έχουν εδώ και χρόνια ταυτιστεί με την βιταμίνη C και με τις όποιες ευεργετικές επιδράσεις, συνεπάγεται η κατανάλωση αυτής της βιταμίνης. Παρόλο λοιπόν που.. Read more
Ο πόνος και η φλεγμονή αποτελούν τον τρόπο του οργανισμού μας να «φωνάξει» βοήθεια. Σε κάποιες περιπτώσεις την βοήθεια αυτή, την παρέχουμε διαμέσου των φαρμακευτικών σκευασμάτων που μας υποδεικνύει ο.. Read more
Παρατηρώντας σχολαστικά τα συστατικά που αναγράφονται στην ετικέτα ενός τροφίμου με κίτρινο χρώμα (κάποιο ζελέ, μαργαρίνη, μαρμελάδα, κατεργασμένο τυρί ή ακόμα και παγωτό) συχνά διαπιστώνουμε την ύπαρξη ενός πολύ διαδεδομένου.. Read more