Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

Loading
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστημονικά Άρθρα

Η έννοια του γλυκαιμικού δείκτη (ΓΔ) και η χρησιμότητα του στην προσπάθεια για ποιοτικότερη διατροφή και έλεγχο βάρους

Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) αναπτύχθηκε με σκοπό την κατηγοριοποίηση των τροφίμων που περιέχουν υδατάνθρακες (δημητριακά και προϊόντα αυτών, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, snacks, κλπ) ανάλογα με την επίδραση που έχουν στο σάκχαρο του αίματος.

Κατάθλιψη και μικροβίωμα

Σε πρόσφατη έκθεση του Journal of Affective Disorders, διερευνήθηκε η σχέση μεταξύ του μικροβιώματος του εντέρου…

Νιτρικά και Νιτρώδη : σύμμαχοι ή εχθροί μας;

Είναι γεγονός πως η παρουσία νιτρικών και νιτρωδών αλάτων στη τροφή και στο νερό και οι επιδράσεις τους στην ανθρώπινη υγεία, αποτελεί πεδίο έντονων επιστημονικών αντιπαραθέσεων τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Είναι γεγονός πως οι θρεπτικές ανάγκες και απαιτήσεις του ανθρώπινου οργανισμού, διαφοροποιούνται από ποικίλους περιβαλλοντικούς παράγοντες…

Σακχαρώδης Διαβήτης, μετφορμίνη και βιταμίνη Β12 : ένας ισχυρός συσχετισμός

Παρόλο που η διεθνής επιστημονική κοινότητα είχε ήδη καταγράψει από τη δεκαετία του ’70 την επίδραση της μετφορμίνης στα επίπεδα βιταμίνης Β12…

«Το γάλα στον καφέ μπλοκάρει τον μεταβολισμό»… ΟΧΙ δεν λένε τέτοιες ανακρίβειες οι διατροφολόγοι…

Είναι γεγονός πως η καλογερική είναι δύσκολη… όμως μην νομίζετε πως και η «διαιτολογική» πάει πιο πίσω… και αυτό εύκολα το βιώνει ο ειδικός όταν πρέπει να επιχειρηματολογεί συνέχεια…

ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για ραντεβού στο γραφείο της Γλυφάδας καλέστε στο 2109810034 απογευματινές ώρες Για ραντεβού στο γραφείο της Ευρωκλινικής Αθηνών καλέστε στο 2106416020 πρωινές ώρες

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΦΑΙΝΥΛΚΕΤΟΝΟΥΡΙΑ

Η φαινυλκετονουρία (PKU) αποτελεί μια από τις συχνότερες ενδογενείς διαταραχές του μεταβολισμού των αμινοξέων. Η διαταραχή εμφανίζεται όταν απουσιάζει ένα ένζυμο, με αποτέλεσμα τη μη μετατροπή ενός αμινοξέος που λαμβάνουμε.. Read more

1 2 3 7

Κάντε το πρώτο βήμα για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής!

© 2025 kxenos.gr. All rights reserved.

Developed by: web-idea.gr