Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

Loading
  • Ημερομηνία:  6 Σεπτεμβρίου 2018
  • Επιστημονικά Άρθρα

ΒΡΩΜΗ: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

Εκατό χρόνια πριν, η βασική διατροφή του ανθρώπου περιελάμβανε περίπου 200 τρόφιμα, με ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να παρασκευάζονται σε ατομικό επίπεδο, από πρώτες ύλες στις οποίες είχε άμεση πρόσβαση ο άνθρωπος (πχ τυρί και γιαούρτι από γάλα, ψωμί από αλεύρι, κλπ).

Σήμερα, περισσότερα από 80.000 τρόφιμα κατακλύζουν την Παγκόσμια αγορά, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή…

Η ικανοποίηση όμως αυτή αφορά κυρίως στις γευστικές προτιμήσεις και ελαχίστως στις διαθρεπτικές ανάγκες, με αποτέλεσμα οι τροφές που ευεργετούν σώμα και «πνεύμα» να εξακολουθούν να είναι λίγες…

Μια από τις τροφές αυτές είναι σίγουρα η βρώμη.

Η μοναδική θρεπτική αξία των νιφάδων βρώμης, έγκειται στην πλούσια περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυσικά σε φυτικές ίνες (κυρίως β-γλυκάνες), των οποίων η ευεργετική δράση «αγκαλιάζει» το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα.

Μια μόλις μερίδα των 40 γρ. νιφάδων βρώμης, αρκεί για να καλύψει το 15% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες!!

Τα «καλά» της βρώμης όμως δεν σταματούν εδώ : Μια «οικογένεια» αντιοξειδωτικών ουσιών, οι αβενανθραμίδες, έρχονται να προσθέσουν τη δική τους αξία, στο μεγάλο ψηφιδωτό των πολύτιμων ουσιών που βρίσκουμε στις νιφάδες βρώμης.

Η έννοια της ισορροπημένης διατροφής που αντικατοπτρίζει θαυμάσια το μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής, έχει στη βάση της τη καθημερινή κατανάλωση δημητριακών και προϊόντων αυτών.

Όταν όμως μιλάμε για δημητριακά και ισορροπημένη διατροφή, αναφερόμαστε σε αδρά επεξεργασμένα δημητριακά και όχι σε προϊόντα δημητριακών που η έντονη επεξεργασία τους τα έχει «απογυμνώσει» από σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Υπό αυτό το πρίσμα οι νιφάδες βρώμης, προσδίδουν στον ανθρώπινο οργανισμό μέγιστα διατροφικά οφέλη, αφού φτάνουν στο πιάτο μας με όλες τις αξίες αυτού του πολύτιμου δημητριακού.

Η σωματική ευεξία και η πνευματική διαύγεια δεν βρίσκονται μακριά…

«Κρύβονται» στη διατροφή μας που πρέπει να διέπεται από ισορροπία στην ενεργειακή πρόσληψη, ποικιλία στις επιλογές και να εμπεριέχει ως βάση μοναδικές τροφές όπως οι νιφάδες βρώμης…

Posted in Επιστημονικά Άρθρα, Η φύση προσφέρει τη λύση
Previous
All posts
Next

© 2025 kxenos.gr. All rights reserved.

Developed by: web-idea.gr