Αναζήτηση 
Τι νερό πίνετε?
Προτιμώ εμφιαλωμένο
Πίνω από τη βρύση
Χρησιμοποιώ ένα απλό φίλτρο
Χρησιμοποιώ φίλτρο αντίστροφης όσμωσης
Χρησιμοποιώ φίλτρο με υπεριώδη ακτινοβολία
 
Κοτόπουλο ψητό με λεμόνι και σκόρδο


Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Άτομα:

Υλικά


4 φιλέτα κοτόπουλο
2 γλυκοπατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 λεμόνια κομμένα στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
Χοντρό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τοματίνια και ρόκα για σερβίρισμα
Λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180Ο C. Αλείφετε τα φιλέτα κοτόπουλο με ελαιόλαδο και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Σε ένα ταψί στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε σε όλη την επιφάνεια τις ροδέλες πατάτας, τα λεμόνια, το σκόρδο και τέλος τα φιλέτα κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με ελαιόλαδο,  χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνετε περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι λεπτοκομμένες πατάτες και το κοτόπουλο. 
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με τις ροδέλες πατάτας την μία πάνω στην άλλη το φιλέτο κοτόπουλο κομμένο στα δύο και προσθέτετε φρέσκια ρόκα και τοματίνια κομμένα στα τέσσερα

« επιστροφή
 
Site by ólyvon | incom cms
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από το διαχειριστή του web site. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα