Αναζήτηση 
Τι νερό πίνετε?
Προτιμώ εμφιαλωμένο
Πίνω από τη βρύση
Χρησιμοποιώ ένα απλό φίλτρο
Χρησιμοποιώ φίλτρο αντίστροφης όσμωσης
Χρησιμοποιώ φίλτρο με υπεριώδη ακτινοβολία
 
Τάρτα με τοματίνια


Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
Άτομα: 4

Υλικά


250 γραμμάρια ζύμη για τάρτα
40 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
2 κουταλάκια ζάχαρη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκο βασιλικό


Εκτέλεση


Πλένετε καλά τα τοματίνια και τα κόβετε σε τέσσερα κομμάτια.
Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και προσθέτετε από πάνω την ζάχαρη αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχηματίζετε με τη ζύμη σας μια μπάλα, την  οποία τυλίγετε σε μια μεμβράνη και αφήνετε να σταθεί, σε δροσερό μέρος, για 30 λεπτά. 
Ζυμώνετε ξανά και με τη βοήθεια ενός πλάστη, την απλώνετε σύμφωνα με τη διάμετρο της φόρμας σας ( για 24 εκ. διάμετρο περίπου η για 6 μικρά ταρτάκια).
Τοποθετείστε τη ζύμη σας στη βουτυρωμένη φόρμα, από πάνω απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας και πάνω σε αυτή φασόλια ξερά η ρεβίθια. Ψήνετε τη ζύμη σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C για 7 λεπτά, αφαιρείτε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και ψήνετε για άλλα 7 λεπτά. 
Στρώνετε όμορφα τα τοματίνια πάνω στην τάρτα.
Ψήνετε την τάρτα στους 180 βαθμούς για ακόμα 7 λεπτά και την σερβίρετε προσθέτοντας φρέσκο θυμάρι η μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού.



ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Τα τοματίνια όσο πιο σιγά ψήνονται στον φούρνο τόσο πιο πολύ νοστιμεύουν γιατί απορροφούν το ελαιόλαδο αλλά παίρνουν και μια γλυκιά γεύση από την ζάχαρη.

Εάν θέλετε μπορείτε να πάρετε έτοιμη ζύμη από το σούπερ μάρκετ για τάρτες

« επιστροφή
 
Site by ólyvon | incom cms
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από το διαχειριστή του web site. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα