Αναζήτηση 
Τι νερό πίνετε?
Προτιμώ εμφιαλωμένο
Πίνω από τη βρύση
Χρησιμοποιώ ένα απλό φίλτρο
Χρησιμοποιώ φίλτρο αντίστροφης όσμωσης
Χρησιμοποιώ φίλτρο με υπεριώδη ακτινοβολία
 
 
Βιογραφικό: Κωσταντίνος Ξένος
O κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ξένος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα.

Είναι πτυχιούχος του Leeds Metropolitan University στον τομέα της διατροφής και διαιτολογίας και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, ένα στη κλινική διαιτολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο και ένα στη Διατροφική Ιατρική (Nutritional Medicine) από το University of Surrey. Το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού στη Διατροφική Ιατρική από το University of Surrey, αποτελεί παγκοσμίως το καλύτερο στο είδος του και το έχουν ολοκληρώσει έως σήμερα μόνο 3 Έλληνες επιστήμονες.
Από το 2012 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διδακτορικής διατριβής το συσχετισμό σημειακών νουκλεοτιδικών πολυμορφισμών σε γονίδια που αφορούν στη παχυσαρκία με την αποτελεσματικότητα φυσικών προιόντων στην απώλεια βάρους σε ενήλικο Ελληνικό πληθυσμό.

Την τετραετία 2003 – 2007 διετέλεσε προϊστάμενος του διαιτολογικού τμήματος της κλινικής «ΙΑΣΩ GENERAL», ενώ η εντρυφής ενασχόληση του με την επιστήμη της Διατροφικής Γενετικής και της Διατροφικής Γονιδιωματικής τον ώθησε στην ίδρυση του 1ου εξειδικευμένου τμήματος σε ιδιωτική κλινική και από τον Ιούνιο του 2007 προΐσταται του τμήματος Διατροφογενετικής και Έρευνας Θρέψης της «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ». Στο πρότυπο αυτό τμήμα, εφαρμόζονται σήμερα μοναδικές παρεμβάσεις κλινικής διατροφής, όπως κετογονική διατροφή σε επιληπτικά παιδιά, διατροφικά σχήματα για αδρενολευκοδυστροφία, γλυκογονίαση 1α (glycogen storage disease 1a), κλπ.
Παράλληλα ασκεί το επάγγελμα του ιδιώτη κλινικού διαιτολόγου - διατροφολόγου, σε προσωπικό του γραφείο.

Την 3ετία 2004-2007 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων, κατέχοντας τη θέση του Γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.

Από το 2006 έως και το 2009 συνεργάστηκε με την αλυσίδα Super Market Βερόπουλος προκειμένου να υλοποιήσει το μεγαλύτερο ιδιωτικό πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης καταναλωτών στη χώρα μας, το οποίο και έτυχε μεγάλης αποδοχής και αναγνώρισης.

Από το 2007 έως και σήμερα εκπαιδεύει ως εθελοντής γυναίκες με καρκίνο του μαστού πάνω σε θέματα σωστής διατροφής, μέσα από σεμινάρια που διοργανώνει κάθε χρόνο ο σύλλογος γυναικών με καρκίνο του μαστού "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ".

Το φθινόπωρο του 2008 και μετά από έντονη σκέψη και προβληματισμό σχετικά με την χαμηλή ποιότητα διατροφικής παιδείας του σύγχρονου Έλληνα, ιδρύει μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών επιστημόνων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ) με ακρογωνιαίο άξονα δράσης την διατροφική ενημέρωση του Έλληνα πολίτη.

Το 2012 μιλά πρώτος δημόσια για τη σοβαρή έλλειψη της βιταμίνης D στη χώρα μας, κάτι για το οποίο κανείς επιστήμονας έως τότε δεν είχε δημόσια τοποθετηθεί (δείτε στο youtube "Η σοβαρή έλλειψη βιταμίνης D στον Ελληνικό πληθυσμό"). Από εκείνη τη στιγμή μια σειρά επιστημονικών εισηγήσεων, δημοσιευμάτων και αναφορών οδηγεί στη συνειδητοποίηση του προβλήματος τόσο από εκείνη τη μερίδα επιστημόνων που αγνοούσαν το πρόβλημα, όσο και από τον απλό πολίτη. Σήμερα, αποδεχόμενοι τη μεγάλη έκταση του προβλήματος της υποβιταμίνωσης σε D στη χώρα μας, η εξέταση των επιπέδων της βιταμίνης D και η κατάλληλη αποκατάσταση τους, αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των επιστημόνων υγείας.

Το βιβλίο που συγγράφει το 2014 μαζί με την Αστερία Σταματάκη με τίτλο "Γνωρίστε τα Ελληνικά super foods" (εκδόσεις Διόπτρα) μπαίνει γρήγορα στη λίστα των best sellers.

Το 2015 αναλαμβάνει μαζί με τον συνάδελφο του Ιωάννη Σουπιό, την οργάνωση και υλοποίηση του 4ου σκέλους του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού προγράμματος που έγινε ποτέ στην Ελλάδα με σκοπό την αγωγή, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής υπερβαρότητας και παχυσαρκίας.
Μέσα από το πρόγραμμα "Χάνω Βάρος - Κερδίζω Ζωή" του τμήματος ενδοκρινολογίας και μεταβολισμού της Α! παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου παίδων "Η Αγία Σοφία" με επικεφαλής την καθηγήτρια Ε.Χαρμανδάρη, 13 επιστημονικές εκδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος και περισσότερες από 80 ομιλίες - παρουσιάσεις σε σχολεία της χώρας μας λαμβάνουν χώρα αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

Έχει συμμετάσχει ως μέλος οργανωτικών επιτροπών σε δεκάδες συνέδρια και διεθνείς επιστημονικές εκδηλώσεις του χώρου, ενώ την τελευταία 20ετία παρακολουθεί ανελλιπώς τις εξελίξεις με την ενεργή συμμετοχή του σε όλα τα παγκόσμια συνέδρια διατροφής, κλινικής διαιτολογίας και παχυσαρκίας που διεξάγονται.
Πιστεύοντας βαθιά στη διάδοση της γνώσης, έχει κάνει δεκάδες ομιλίες - εισηγήσεις (πατήστε εδώ) απευθυνόμενος είτε σε ειδικούς είτε σε απλούς πολίτες, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ακροατές.
 
Από το 1996 έως σήμερα, παρουσιάζει σε εβδομαδιαία συχνότητα θέματα διατροφής στη τηλεόραση, άλλοτε ως καλεσμένος ενημερωτικών εκπομπών και άλλοτε ως μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης. Είναι από τους πρώτους διαιτολόγους στην Ελληνική τηλεόραση που υπερασπίστηκε δημόσια το επάγγελμα του επιστήμονα διαιτολόγου - διατροφολόγου, διαχωρίζοντας το από αυτό του ιατρού αλλά και διαφόρων "παρεισάκτων", ενώ παράλληλα παρουσίασε δεκάδες φορές τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων - Διατροφολόγων ως τον έγκριτο φορέα διαιτολόγων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη χώρα μας. 

Παράλληλα, με μια σειρά κινήσεων και δράσεων συνέβαλε ουσιαστικά, μαζί και με μια μικρή ομάδα συναδέλφων του, στην έκδοση της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του διαιτολόγου - διατροφολόγου από το υπουργείο Υγείας, μια από τις πιο καθοριστικής σημασίας ενέργειες για την αξιοπιστία και το μέλλον του επαγγέλματος του διαιτολόγου στη χώρα μας.
« επιστροφή
 
Site by ólyvon | incom cms
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από το διαχειριστή του web site. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα